Κόρινθος
Η Κόρινθος είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Κορινθίας και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου. Η σύγχρονη πόλη είναι η συνέχεια της Αρχαίας Κορίνθου, και χτίστηκε στη σημερινή της θέση, το 1858, όταν η παλιά πόλη ισοπεδώθηκε από το σεισμό. Έτσι, η νέα πόλη χτίστηκε στη ακτή του Κορινθιακού κόλπου, σε απόσταση 84 χιλιομέτρων από την Αθήνα. Η πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας βρίσκεται στη μέση του οδικού άξονα Αθηνών-Πατρών και η πρόσβαση στην πρωτεύουσα είναι εύκολη. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχει γίνει ακόμη πιο εύκολη, λόγω της σύνδεσής της με την πρωτεύουσα μέσω του Προαστιακού Σιδηρόδρoμου, καθιστώντας την άμεσο σημείο συνάντησης με τον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Ακροκόρινθος
Η Ακροκόρινθος, ή «Άνω Κόρινθος”, η ακρόπολη της αρχαίας Κορίνθου, είναι ένας μονολιθικός βράχος που επιβλέπει την αρχαία πόλη της Κορίνθου, στην Ελλάδα. Η Ακροκόρινθος συνεχώς καταλαμβανόταν από την αρχαϊκή εποχή έως τις αρχές του 19ου αιώνα. Η αρχαϊκή ακρόπολη της πόλης, ήταν ήδη σε εύκολα υπερασπίσιμη θέση λόγω της γεωμορφολογίας της, αλλά οχυρώθηκε περαιτέρω βαριά κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και υπερασπίστηκε ενάντια των Σταυροφόρων για τρία χρόνια από το Λέοντα Σγουρό. Στη συνέχεια έγινε ένα φρούριο του φραγκικού Πριγκιπάτου της Αχαΐας, των Ενετών και των Οθωμανών Τούρκων. Με την ασφαλή υδροδότηση της, το φρούριο της Ακροκορίνθου χρησιμοποιήθηκε ως η τελευταία γραμμή άμυνας στη νότια Ελλάδα, επειδή διέταξε τον Ισθμό της Κορίνθου, απωθώντας την είσοδο των εχθρών στην Πελοπόννησο.
Λουτράκι
Λουτράκι, το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κορινθίας, είναι χτισμένο στους πρόποδες των Γερανείων Ορέων και είναι η έδρα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων. Είναι ένα γνωστό τουριστικό θέρετρο της χώρας, κυρίως για τις ιαματικές πηγές του, το μεταλλικό νερό και το καζίνο της. Κατά τη διάρκεια της Αρχαιότητας, η περιοχή ήταν γνωστή ως Περαία γη και στη θέση του Λουτρακίου ο αρχαίος νομός Θέρμες ή Θέρμαι, ήταν αγαπημένη πόλη των θεών και προστάτιδα της ήταν η Θερμία Αρτέμιδα. Το σημερινό της όνομα οφείλεται στις ιαματικές πηγές του – λουτρά.